Το χειροποίητο παγωτό Gelato που παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήριο μας, διαφέρει σημαντικά από το βιομηχανοποιημένο παγωτό.

Κατά την παρασκευή του το Gelato αναδεύεται σε χαμηλότερες ταχύτητες από ότι το παγωτό και για αυτό το λόγο αιχμαλωτίζει λιγότερο αέρα. Το αποτέλεσμα είναι το Gelato να έχει 50% λιγότερο αέρα από το βιομηχανικό παγωτό. Πολύ σημαντικό διότι πετυχαίνουμε μια κρεμώδη και μαλακή υφή. Ο πελάτης απολαμβάνει ένα προϊόν δομημένο σωστά και όχι με αραιή σύσταση.

Το Gelato σερβίρεται στους -14 βαθμούς Κελσίου. Είναι θερμότερο από το βιομηχανικό παγωτό το οποίο σερβίρεται από τους -18 εως -22 βαθμούς Κελσίου. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα να λιώνει πιο γρήγορα στο στόμα χωρίς να αφήνει την αίσθηση του παγώματος, χαρίζοντας μια κρεμώδη απόλαυση.

Σημαντική διαφορά είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το Gelato περιέχει 4%-8% ενώ το βιομηχανικό παγωτό από 10% – 35%.

Η αυτονόητη διαφορά όμως είναι ότι το χειροποίητο Gelato παρασκευάζεται με βάση το φρέσκο γάλα και τις αγνές πρώτες ύλες δίνοντας ένα προϊόν γεμάτο θρεπτικά συστατικά με περιορισμένη ημερομηνία λήξεως, σε αντίθεση με το βιομηχανοποιημένο παγωτό που δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρα ένα βιομηχανικό προϊόν.